Knivudstillingen på Holstebro museum.

I efteråret 1996 lavede vi i samarbejde med Holstebro museum en knivudstilling i museets café-område. På denne side kan man læse noget om fremgangsmåden, udstillingens opbygning samt se billeder fra selve udstillingen. Vi håber dette giver et indtryk af udstillingen, og at andre må få lyst til at lave noget lignende andre steder i landet. Dette var en af de bedst besøgte udstillinger der har været af denne art på museet.

Vi lavede udstillingen i samarbejde med museets folk, og fik stor frihed til selv at udforme såvel indhold som præsentation. Udstillingen blev bygget op i en række glasmontrer, delt op efter tema. Vi startede i oldtiden med tidlig stenalder og gik op gennem historien til nutiden. Montrene var inddelt som vist i skemaet.
Denne opdeling af montrene i temaer gav et godt forløb i udstillingen, det gav en fin sammenhæng.

Under udstilingen var den "levendegjort" af nogle af os. Det gav en meget fin kontakt til de besøgende at sidde ved et bord og lave knive, der var stor interesse for også denne del.

Grunden til at vi lavede denne udstilling var både den udfordring det var at udføre opgaven, men også den store mulighed for at nå et stort publikum med vores interesse.

Stenalder, med de første fund fra lokalområdet Copy of stenalder1.jpg (5217 bytes)    
Bronce & jernalder Copy of jernbronc.jpg (2438 bytes)    
De første danske knivmagere, den første industri Copy of gamledanske1.jpg (3684 bytes) Copy of gamledanske2.jpg (4575 bytes)  
Nutidige knive, mesterværker fra hele norden 1 Copy of hanhunknive1.jpg (3621 bytes) Copy of kunstknive2.jpg (4335 bytes) Copy of kunstknive3.jpg (2439 bytes)
Nutidige knive, mesterværker fra hele norden 2 Copy of kunstknive4.jpg (9147 bytes) Copy of kunstknive5.jpg (2465 bytes) Copy of kunstknive6.jpg (2375 bytes)
Materialer til knivfremstilling, klinger, skæftematerialer, læder og alt det andet Copy of materialer2.jpg (6779 bytes) Copy of materialer3.jpg (5611 bytes) Copy of materialer4.jpg (6453 bytes)
Egne knive, en montre med vore egne knive udstillet Copy of egneknive1.jpg (2023 bytes) Copy of egneknive2.jpg (4480 bytes)  

Omtaler i pressen

Flere billeder fra udstillingen:

Oversigtsbillede med hele udstillingen
Opbygning af udstillingen
Museumsdirektøren på Holstebro museum byder velkommen


Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link,
TRYK HER