Navn
E-mail
Jens Rahbek
jensrahbek@ofir.dk

 

Photo: Arne Mikkelsen, blacklightphoto.dk

 

Mit navn er Jens Rahbek, jeg er født i 1961 og er ingeniør af uddannelse. Jeg bruger en stor del af min fritid på at lave håndlavede knive, og på denne side vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv og mine knive, samt vise billeder af nogle få af de efterhånden mange knive, det er blevet til.

    Jeg startede egentlig min interesse for knive helt tilbage i teenageårene, da jeg som 16-årig fik jagttegn. Samme år fik jeg en Sheffield knivklinge i julegave, men der gik hele 3 år inden jeg i 1980 fik lavet skæfte og skede helt færdig. Derefter gik der en del år, inden jeg i 1993, via en artikel af Niels Schmidt, igen fik gang i knivmageriet. Jeg har siden tilbragt mange hyggelige timer i knivværkstedet, og har efterhånden fået øvet mig så meget, at mine knive ind i mellem kan sælges. Jeg er mest tiltalt af den nordiske stil, særligt knivmagere som Knut Dahl, Jan Arild Jahnsen og Roland Strömberg, men laver fra tid til anden også fuldtangeknive og foldeknive. 

    Andetsteds på disse sider har jeg skrevet lidt om forskellige ting:
- Nogle betragtninger om hvorfor jeg laver knive
- Lidt om mine erfaringer med at sy skeder efter den norske model.
- Min oplevelse af de designtanker, der ligger til grund for Knut Dahl's fantastiske knive.
- En beskrivelse af hvordan jeg låser mine ophæng.
- Oplevelser med at snitte et knivskæfte.
- Skæfter med filede indlæg.

    Herunder kan ses nogle få billeder af mine knive. Hvis man er interesseret i at se billeder af flere af mine knive, herunder de seneste knive jeg har lavet og de knive jeg har til salg for tiden, er her et link til min engelsksprogede side.

    Skulle nogen være interesseret i en snak om knive og knivmageri, kan jeg kontaktes på E-mail.

    Tak for din tid og interesse !

 

Kniv nr. 108

Kniv nr. 111

Kniv nr. 129

Kniv nr. 130

Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link, TRYK HER